Giulietta Masina
Giulietta Masina Fansite
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Oldalinformációk

 

 

   

CSS Codes
Giulietta Masina a tévében

    

 

 

Elegant Rose - Diagonal Resize
Beszerezhető filmjei
Beszerezhető filmjei : Hazánkban nem kapható Giulietta Masina filmek (csak rajongóknak)

Hazánkban nem kapható Giulietta Masina filmek (csak rajongóknak)

  2010.01.20. 18:43

Ezt a modult azoknak ajánlom, akik igazán szeretik Giuliettát, és szeretnék minél szélesebb körben megismerni filmes pályafutását. Hazánkban Giuliettát főként Fellini filmekből ismeri a közönség, pedig több értékes filmje készült más rendezőkkel. Ezeket azonban Magyarországon (még) nem forgalmazzák, nagy ritkán a TV, vagy egy-egy ART mozi bemutat egy-egy kevésbé ismert filmjét.
Emiatt igen nehéz beszerezni őket.

Van pár tippem, hogy lehet mégis hozzájutni pár ritkasághoz - bár Masina filmes pályafutásának
nagy része előttem is ismeretlen.

 

 


 

Mivel a magyar kiadók (viszonylag) nem kényeztetnek el minket túlzottan Masina filmjeivel, igencsak kreatívnak kell lenni, hogy kevésbé ismert filmjeihez hozzájussunk. Eredetiben számtalan filmjét megszerezhetjük, de ezek külföldi kiadók. Én filmeket nem árulok, csak tippet tudok adni. 
Online úton nem nehéz beszerezni, aukciós oldalon is árulnak ilyen filmet, lehet válogatni!


 

www.amazon.com/s/qid=1264013450/ref=sr_pg_1

shop.ebay.com/

www.priceminister.com/s/giulietta+masina


 

Alapvetően nem vagyok letöltés párti, igyekszem mindíg az eredeti DVD-t beszerezni, hiszen a művész munkája, terméke a DVD, érdemes megtisztelni őket azzal, hogy kifizetjük a munkájukat. Masinára ugyan már ez kevésbé vonatkozik, hiszen már nics az élők sorában - de érdemes támogatni a filmjeit forgalmazó kiadókat - megérdemlik. Ráadásul sokkal jobb érzés egy eredeti, jó minőségő, ízléses borítójú, nem  egyszer értékes extrákat tartalmazó DVD-t kézbe venni.

Előfordul viszont, mikor a szükség törvényt bont - bármennyire is nem szép dolog letöltögetni, van, mikor ez az egyetlen megoldás egy-egy nem forgalmazott filmnél. Vannak, akik tartanak a külföldről való rendelésektől - gyakran jogosan - így egyes esetekben szerintem megbocsájtható a letöltés. Legtöbb letöltési hely legális, és fizetős. Mutatok pár letöltési helyet azoknak, akik tartanak a külföldről való rendeléstől, vagy ritkaságra vadásznak. Amíg nem jelennek meg nálunk ezek a filmek, ez is megteszi!

 

Mindenkit bíztatok arra, hogy ne érje be Gelsomina-Cabiriával, mert bármennyire is szép szerepek, csak egy töredéke Giulietta életművének - ismerjétek meg jobban!
 

 

Varieté fényei (Luci del Varieta - Fellini-Lattuada 1951)
Ugyan Magyarországon kiadták Fellini legfontosabb műveit, van pár kivétel, ami még kiadásra vár. Közéjük tartozik a Varieté fényei, amit Lattuada mellett társrendezőként forgatott 1951-ben. Ez az első Fellini film a sorban. Fellini, Masina, Lattuada, Carla Del Poggio (Lattuada felesége) közös vállalkozást indított, melyből ez az egy film született.  Műfaját tekintve vígjáték, szatíra. Abban az időben nagy kultusza volt a varieté műsoroknak, melyekben számos tehetség, és gyérebb képességű emberke mutathatta meg magát. A történet egy vándor társulat viszontagságairól szól, jól bemutatja a bohém művészvilágot. Giulietta egy jelentősebb mellékszerepet kapott, a filmben több érdekes jelenete van. Egy kotnyeles ripacsnőt alakít, nagyon jól alkalmazza a humorból átváltó drámai oldalát.


  

Ha valamiért nem tudnád megvásárolni, letölthető innen:
 

www.torrentreactor.net/torrents/1485822/Luci-del-varieta-%3D-Federico-Fellini

 

A magyar nyelvű feliratot itt lehet letölteni:


http://www.filmfeliratok.org/film-felirat/a-variete-fenyei-felirat-61663.html

 

 

A pokol városában (Nella citta l'inferno 1958) Személy szerint a kedvenc olyan Masina filmem, amit nem Fellini rendezett. A különleges témájú film egy női börtönben játszódik, jól mutatja be a rabok pszichológiai változásait. Giulietta a főszerepet játssza Anna Magnani mellett, akivel csodálatos párost alkotnak. A Magnani által játszott asszony egy rutinos gonosztevő, Masina ellenben egy ártatlanul elítélt cselédlány. A film során magába rántja a súlyos börtönmorál, lezüllik - míg Magnani erkölcsileg egyre inkább megtisztul. A filmet Castellani rendezte. Ezt a filmet az utóbbi években leadta a Filmmúzeum, érdemes innen felvenni - ha adják.

 

 

Kizárólag külföldről lehet megszerezni, de innen is letöltheted:

 

www.torrentdownloads.net/torrent/1359308/%5BTNTVillage+ScambioEtico+%5DNella+citt

 

 Bocsánat, ön mellettünk, vagy ellenünk van (Scusi Lei E Favorevole O Contrario 1969)
Humoros, látványos film, kitűnő szereposztással. Főszereplő Alberto Sordi, a tőle megszokott szoknyapecér szerepében - mellette számos korabeli filmcsillag felvonul, pl. Bibi Anderson, Anita Ekberg, Silva Koscina. A film fricska az álszentségnek - egy látszólag buzgó katolikus házaspár nyitott házasságban él. Giulietta talán húsz percet sem szerepel benne, de kitűnően játssza a kacér feleség szerepét.

 www.torrentreactor.net/torrents/705490/Alberto%20Sordi%20-%20Scusi%20Lei%20E%20Favorevole%20O%20Contrario

 

Jons és Erdme (Jons und Erdme NSZK 1959) Kosztümös, romantikus film, Masina főszereplésével. Egy házasságtörő fiatalasszony szerepét játssza. Igazi filmritkaság.

 

 

Kizárólag külföldön forgalmazzák a filmet DVD formában, letölteni csak ezen a fizetős oldalon lehet:

 

http://www.tracktvlinks.com/watch-jons-und-erdme-1959

 

 

A Műselyemlány ( Le grande vie, Das kunstseidene Mädchen 1960, olasz-francia, NSZK)  Julien Duviver rendezése, Irmgard Keun regényéből. Giulietta igazi "nőcis" főszerepben, megnyugvását ágyról ágyra hajszoló, rendkívül vonzó lányt alakít. A könyvből ma is népszerű színmű is íródott. Nemzetközileg nem lett elismert film, ám Németországban igen népszerű még ma is. 

Letölteni jelenleg nem lehet, ám az Ebay-en szinte mindig rendelhető.


  

Europa 51 (Rossellini 1951) Neorealista családi dráma, Ingrid Bergman főszereplésével. Giulietta egy nagyhangú, ám jószívű prostituált nőt játszik (már megint), aki saját gyermekei mellé árvákat vesz magához, noha ő is szegény. Jelenete rövid, mindössze öt percig van jelen, de itt is kitűnő.

 

 

Letölthető innen: 

www.monova.org/details/2044218/ROBERTO%20ROSSELLINI%20-%20EUROPA%20%2751%20%281952%29%09.html

 

Jó éjszakát ügyvéd (Buonanotte avvocato 1955) Alberto Sordi a kacagtató vígjáték főszereplője, Giulietta a feleségét játssza. Tipikus házasságtörési komédia.

 

 

Innen letölthető:

www.torrentdownloads.net/torrent/1184986/%5BTNTVillage+%5DBuonanotte+avvocato

 

Fortunella (1959 Eduardo di Filippo filmje) 
Giulietta partnere ezúttal is Alberto Sordi. Nanda (Masina) kissé androgün megjelenésű, nagyszájú, vagány  prolilány. Igazi csibész: időnként nem riad vissza tisztességtelen cselekedetektől sem, bár alapvetően jóindulatú, és kedves, szerelemre, jobb életkörülményekre vágyik.
Igazából a "Masina-bohóc" trilógia harmadik darabja, Gelsomina, és Cabiria után Nanda a harmadik szoknyás Chaplin.
A film könnyed, humoros, helyenként szürreális, nem volt akkora kasszasiker, ahogy várni lehetett (hazánkban még a hírét sem ismerik), noha sokban hasonlít az Országúton történetéhez, és méltó folytatása elődeinek. Érdekessége, hogy zenéjét Nino Rota szerezte, a filmben hallható a "Gyöngéden ölelj át" c. dala - amit később a Keresztapa c. film vett át. A forgatókönyvet Fellini, és Tullio Pinelli írta.

Külföldi online shop-okból (pl. Amazon) szinte mindíg meg lehet vásárolni DVD vagy VHS formában.

 

 

 

Innen is le lehet tölteni ingyenesen:

http://www.torrentdownloads.me/search/?search=fortunella

 

 

Csinos szobalány állást keres (Cameriera bella presenza offresi - 1951) A még kezdőnek számító Masina itt egy tűzről pattant szobalányt alakít - bár nem ő a címszereplő. A vígjátékban Vittorio De Sica, és Alberto Sordi is szerepet kapott. A forgatókönyv írásban Fellini is részt vett.
 

Töltsd le ingyenesen:

www.torrentdownloads.net/torrent/1184987/%5BTNTVillage+org%5DCameriera+

 
 

Hét óra baj ( Sette ore di guai avi  - Toto 1951) Giulietta Toto vígjátékában kapott szerepet. - típikus 50-es évek beli komédia. Online shop-okban kapható.
 

Ingyenesen letölthető:

www.fulldls.com/torrent-movies-413676.html

 

 

Ne ingereljétek a mamát!  (Non stuzzicate la zanzara 1967 Lina Wertmuller filmje)
Giulietta megmutatja magát a könnyű műfajban. A Ne ingereljétek a mamát a Rita a szúnyog c. hasonló stílusú film folytatása. Könnyed tini musical, Rita Pavone-val a főszerepben, aki ma is népszerű rock énekesnő, a 60-as években ünnepelt, clown stílusú tinisztár volt. Típikus kamasztörténet, (első szerelem, lázadás, beat zene) fülbe mászó, akkori stílusnak megfelelő dalokkal. Masina alakítja Rita félénk, de táncos kedvű anyukáját. Felszabadultan bolondozik, énekel, táncol - bár a szerep nem nagy falat neki, igazából a tánc miatt vállalta el. A 60-as, 70-es években kult. tinifilmnek számított ez a színes, habkönnyű, látványos alkotás, de  ma már kevésbé ismerik. Letölteni jelenleg nem lehet, kizárólag online shop-okból lehet rendelni.  

 

 

Holle anyó ( Perinbaba - 1986 Cseh-Szlovák fantasy film)
Ez a színpompás családi film hazánkban is méltán népszerű. A Gimm mesét Juraj Jakubisto ( Keleti Felliniként emlegetik) dolgozta át. Ugyan a mese eredetiben teljesen más, de talán a legjobb Holle anyó adaptáció született. Nem gügyögős mesefilm, inkább a Végtelen történetre emlékeztető fantáziadús látványfilm. Gyönyörű a képi világ, a karakterek érdekesek, kiválóak a színészi alakítások. Giulietta Masina címszerepet játszik, a Cseh-Szlovák kultúrát nagyon egzotikusnak találta. Tündérien bájos boszorkát alakít, lényén átsüt a humánum, és temperamentum. Ezt a filmet időnként a magyar TV is leadja (főként a Duna TV), általában karácsony körül. Érdemes figyelni az adást, hátha megtörténik a csoda, és megismétlik. A hazai DVD kiadása - érthetetlen okokból - még várat magára.

 

 

Addig is utazz Szlovákiába, és vedd meg VHS-en, vagy töltsd le innen:
 

http://www.yourfilezone.com/signup?sf=search&ref=4877891&q=perinbaba
 

 

Egy rendező noteszlapjai (A director's notebook 1969)
Az egy órás  dokumentumfilm Fellini munkásságából ad ízelítőt.  Az el nem készült Mastorna utazásából is láthatunk részleteket, Fellini Mastroiannit instruálja. A rendező lelki okokra hivatkozva félbe hagyta a Mastorna forgatását, ami tetemes anyagi kárt okozott. Láthatunk egy Fellini féle castingot is, kedvelt színészei, színésznői is megszólalnak. Giulietta Masina a hajléktalanok helyzetéről beszél (angolul, szinkron nélkül), láthatjuk a Cabiria éjszakáiból a kivágott jelenetet, ami a szegénységről szól.
 

http://www.freshwap.me/

 

Ciao Federico (1971)
Az egy órás dokumentumfilm Federico Fellinit mutatja be a Satyricon forgatása közben, beavat minket a kulissza titkokba. Kevésbé tudományos, inkább hangulatfilm, érdekes, és családias életképeket mutat be. Láthatjuk a stábot baráti összejövetel, vidám sétahajózás közben is.
Időnként Giuliettát is láthatjuk férje mellett, vagy a tengerparton sétálva, bár nagyon kell figyelni, mert kevés róla a premier plán, az sem túl jellegzetes. Többnyire fehér kendőt, vagy nagy kalapot visel, általában hatalmas napszemüveggel, itt fekete a haja.
A jó minőségű videóhoz angol felirat is van.

 

www.torrentdownloads.net/torrent/17005/xvid+-+ita+eng+ac3+-+sub+ita+engfellini+-+ciao+federico+tntvillage+scambioetico+

 

 

 

 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought