Giulietta Masina
Giulietta Masina Fansite
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Oldalinformációk

 

 

   

CSS Codes
Giulietta Masina a tévében

    

 

 

Elegant Rose - Diagonal Resize
Videók, filmrészletek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Varieté fényei

  2010.11.26. 22:36

Fellini, Giulietta, Lattuada, Carla del Poggio közös vállalkozása a Capitolium film - mindössze egy produkciót takar. Fellini első rendezése, bár még nem önálló, Lattuada-val közösen készítik a Varieté fényeit. Masina egy jelenősebb mellékszerepben látható: Melina Amour butuska szubrett egy kétes értékű varieté társulatnál. 

Padova út 46

  2010.11.21. 22:28

A fiatal, nagyon csinos Masina egyik korai filmje, még az Országúton előtt  - egy határozott utcalányt alakít - játéka itt még nem bohócos - hagyományos stílust alkalmaz. Parnerei: Alberto Sordi, Eduardo Di Filippo. A film vígjáték, sok  tekintetben emlékeztet Fellini: Doktor Antónió megkísértése c. filmjére.

Zenészek, akiket Giulietta ihletett

  2010.10.28. 14:27

Az első videó Caetano Veloso - világhírű brazil énekes "Giulietta Masina" c. dalát tartalmazza. Veloso elmondása szerint kamaszkora óta szerelmes Giuliettába - később dalt írt, és énekelt róla.  A dal játékos, lírai, kicsit frivol - egyes országokban betiltották, mert van benne egy obszcén szó - de ettől eltekintve szép. Évekkel később Caetano egy egész albumnyi anyagot adott ki "Giulietta és Federico" címmel - a művészházaspár tiszteletére - melyet népszerű koncertsorozat követett.

A második videó egy gyönyörű trombitaszóló: Claudio Cimpanelli: Song for Giulietta - Masina emlékére íródott.

Öt perc összefoglaló

  2010.10.21. 23:01

Egy nagyon frappáns összeállítás Masina munkásságából: mindössze pár perc, ám átfogóan bemutatja Giuliettát ismert, és kevésbé ismert filmjeit, több ritka felvételt is tartalmaz.

Francois Perrier Masináról beszél

  2010.07.27. 23:06

Giuliettáról Francois Perrier (Oscar) mesél, Giulietta is elárul néhány kulisszatitkot a Cabiria éjszakái kapcsán.

 

Előkészületek a Ginger, és Fred-hez

  2010.07.27. 22:35

Giulietta (óriási napszemüvegben, civilként)  beült a statiszták közé, akiket Fellini instruál - érdekes felvétel a háttérmunkáról.

Fehér sejk - öt perces epizódszerep

  2010.05.23. 14:47

A Fehér sejk (1952) c. vígjáték Fellini első önálló rendezése. Ugyan Masina itt csak mellékszereplő - mindössze annyi a jelenése, ami a videó bemutat - de értéke, hogy ebből az epizódból fejlődik ki később a Cabiria éjszakái. Itt is egy Cabiria nevű utcanőt játszik, akinek a magára hagyott ifjú férj elsírja a bánatát. Masina játéka bohócos, és szürreális.

Fortunella - igazi filmritkaság - A TELJES FILM MEGNÉZHETŐ ITT:

  2010.03.11. 17:51

A Fortunella (1958) c. film igazi filmcsemege, hazánkban eddig nem mutatták be. Giulietta jól bevált karakterszerepet kapott, a történet kissé emlékeztet az Országúton-ra, a készítők egy továbbgondolt "folytatásnak" szánták, bár ez a film inkább vígjáték. Masina egy szegény sorsú, csibészes, gamine stílusú lányt játszik, parnere Alberto Sordi, Zampano újabb kiadása. A forgatókönyv írásában Fellini is résztvett, bár nem ő rendezte, hanem Eduardo di Filippo. Külön érdekesség, hogy a későbbi Keresztapa zenéje hallható benne, amit Nino Rota eredetileg a Fortunellának szerzett.

Részletek Giulietta filmjeiből

  2010.02.06. 13:18

Rock zenei aláfestéssel érdekesen hat ez a nagyszerű válogatás.

Giulietta élő adásban

  2010.01.30. 16:50

Giulietta visszanézi 1960 - as szereplését, ahol megidézi a Cicco és Pallina rádiójátékot (a fiatal Fellini által írt siker sorozatot ), majd egy dalt énekel Brecht Koldusoperájából. Polly szerepét ezidőtájt sikerrel játszotta Németországban.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!